Onderhoud vilten producten

Leuk hè, zo'n vilten item! Maar hoe zorg je ervoor dat het mooi blijft? Dat is gelukkig niet zo ingewikkeld, hieronder enkele tips: 

Vilt is gemaakt van wol, wat een natuurproduct is. Echt onderhoud heeft het niet nodig.

Het vilt kan best tegen wat water, vaasjes afwassen wordt aangeraden met de hand te doen en niet in de vaatwasmachine te doen.

Indien het vilt nat geworden is, dep het dan voorzichtig droog en let er op dat het vilt blijft zoals het op droogt en het dus in de goede vorm gedroogd dient te worden. Zo blijft het product mooi!

Het vilt kan door z'n compactheid toch brandbaar zijn dus houdt het vilt nooit bij open vuur.

Ondanks dat de producten een zachte vilten laag hebben, is het glas/keramiek evengoed breekbaar. Sufa Puurdesign is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele schade. 

Let er bij het verplaatsen van de producten op dat niet alleen het vilt vast gepakt wordt zodat het basis product niet valt. 

 

En verder:

De producten van Sufa Puurdesign zijn handgemaakt, dat wil zeggen dat de basis vaak een bestaand (glazen) product is waar het vilt met de hand omheen gemaakt is. In sommige gevallen is ook het basis product met de hand van klei gemaakt. 

Omdat al het vilt hand gemaakt is, zijn alle producten uniek en kunnen er kleine imperfecties bestaan in de producten. Dit geeft het product ook charme en authenticiteit. 

De wol gebruikt voor het vilt is natuurlijk en duurzaam!

 

© 2021 - 2023 Sufa Puurdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel